+370 656 83300

Darbo laikas

  • I-V: 9.00-18.00 val.
  • VI-VII: biuras nedirba

El. paštus tikriname ir į labai svarbius klausimus atsakome ir savaitgaliais.

Perskambinkite man

Parašykite mums

+370 656 83300

Darbo laikas

  • I-V: 9.00-18.00 val.
  • VI-VII: biuras nedirba

El. paštus tikriname ir į labai svarbius klausimus atsakome ir savaitgaliais.

Perskambinkite man

Parašykite mums

Detali kelionių paieška

Italija: trys receptai, kuriuos lengvai pasigaminsite namuose

Italija: trys receptai, kuriuos lengvai pasigaminsite namuose

Italija - tai šalis užburianti savo architektūra, istorija, kultūra, nepakartojamais vynuogynų peizažais, gyventojų charizma ir, žinoma, abejingų nepaliekančia virtuve.

Įsivaizduokite, jog sėdite jaukioje mažo Italijos miestelio kavinės terasoje, gurkšnojate vietinį vyną, ragaujate itališkus naminius užkandžius, valgote picą, pastą ar jūros gėrybes... Deja, šiuo metu esame karantine ir keliauti galime tik iš miegamojo į svetainę, iš svetainės į virtuvę, bet juk tai nereiškia, kad negalime prisijaukinti itališkos virtuvės namuose! :) Pripažinkite, būtų kur kas lengviau ištverti karantiną pasigaminus Italiją primenančią vakarienę. 

Lengvindami Jūsų kasdienybę, pateikiame net tris itin paprastai paruošiamus receptus. 

Brusketa su pomidorais ir šviežiu baziliku  

Jums reikės:

Itališkos duonelės (čiabatos arba kitos baltos duonos)

Alyuogių aliejaus

Česnako

Pomidorų

Šviežio baziliko lapelių

Druskos

Pipirų

Pasirinktinai: tepamo varškės sūrio

Gaminimo eiga: 

1. Supjaustykite duonelę maždaug 1 cm storio riekelėmis, apšlakstykite aliejumi ir pašaukite į 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol įgaus auksinį atspalvį.

2. Apskrudusią duonelę įtrinkite česnaku. 

3. Pomidorus smulkiai supjaustykite, sudėkite šviežią baziliką, užpilkite šlakeliu alyvuogių aliejaus, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite ir sudėkite ant duonelės. Valgykite nedelsiant :)

Taip pat ant čiabatos galima užtepti varškės sūrio. 

Užkandus, kviečiame šiek tiek rimčiau pasidarbuoti virtuvėje, o vėliau stipriau pasisotinti. Ravioliai - tai dar vienas klasikinės italų virtuvės šedevras. 

Naminiai ravioliai su rikotos sūriu ir špinatais

Jums reikės: 

Tešlai: 

2 puodeliai kvietinių miltų

3 kiaušiniai

1/2 a.š. druskos

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Įdarui:

1/2 šaukšto alyvuogių aliejaus

Raudonas svogūnas

200 g mažų špinatų lapelių

1 puodelis rikotos

4 šaukštai parmezano sūrio

1 kiaušinis

drukos ir pipirų paskaninimui

Padažui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 skiltelės česnako

1/2 šaukšto čili pipirų dribsnių

1 skardinė trintų pomidorų

1/4 puodelio smulkinto baziliko

Druskos ir pipirų pagardinimui

Šiek tiek parmezano sūrio papuošimui

Gaminimo eiga:

1. Sumaišykite miltus su druska ant kieto didelio pagrindo, padarykite iš jų kauburėlį su duobute per vidurį.

2. Įmuškite į vidurį kiaušinius, įpilkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir švelniai sutrinkite su šakute.

3. Po truputėlį maišykite kiaušinius su miltais, švelniais sukamaisiais judesiais formuokite vienalytę tešlos masę. 

4. Susukite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite 30 minučių ilsėtis. Kol tešla ilsisi, galite pasiruošti įdarą. 

5. Špinatus nuplikykite karštu vandeniu, labai gerai nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

6. Paimkite didelę keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, gerai įkaitinkite ir sudėkite smulkiai pjaustytą raudoną svogūną - pakepkite apie 1 minutę, kad nespėtų parusti.

7. Sudėkite kepintą svogūną, rikotą, parmezano sūrį ir kiaušinį į špinatus, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.

8. Paimkite tešlą, padalinkite ją į dvi lygias dalis - vieną dalį suvyniokite atgal į plėvėlę, kad neapdžiūtų - ji bus antraijai raviolių porcijai. 

9. Ant lygaus paviršiaus paberkite šiek tiek miltų ir kočiokite stačiakampio formos tešlą. Kočiokite, kol taps popieriaus plonumo. Jei turite makaronų gaminimo aparatą - pasinaudokite juo - pataupysite nervus ir kantrybę :)

10. Iškočiotą tešlą patepkite vandeniu, kad lengviau suliptų kraštai. 

11. Ant pusės tešlos lakšto dėkite po 1 a.š. įdaro maždaug kas 5 cm. 

12. Sudėjus įdarą - lyg antklodę užverskite likusią pusę tešlos ir švelniai apspaudykite aplink įdarą. Aštriu peiliu supjaustykite kvadratėliais, o jų kraštines apspaudykite šakutės galu, kad verdant neišsileistų.

13. Apibarstykite miltais, kad nesuliptų, kol ruošite antrą virtinukų seriją :) 

14. Na, ir pagaliau padažas! Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, įspauskite česnaką ir minutę pakepkite.

15. Sudėkite pomidorus, druską, pipirus, čili pipirų dribsnius ir viską pakepkite dar apie 10 min. ant silpnos kaitros. 

16. Sudėkite smulkintą baziliką - išmaišykite ir kepkite dar apie 10 min ant labai silpnos kaitros.

17. Į verdantį, sūdytą vandenį sudėkite raviolius ir virkite, kol suminkštės arba iškils į paviršių. Kol ravioliai verda, padažą stenkitės išlaikyti šiltą. 

18. Raviolius sudėkite į keptuvę su padažu, švelniai pamaišykite, kol juo pasidengs visi virtinukai.

19. Dėkite į lėkštes, apiberkite parmezano sūriu ir papuoškite šviežio baziliko lapeliu. 

Puodelis - 250 ml

Kaip gi itališkos dienos pabaiga be pagrindinio šios šalies akcento - ledų? :)

Itališki ledai arba Gelato

Jums reikės: 

250 ml šaltos riebos grietinėlės

450 ml rikotos sūrio

Skardinė kondesuoto pieno

2 a.š. vanilės ekstrakto

1/2 a.š. drukos

Pagardinimui: pistacijos/ uogos/ karamelė/ šokoladas

Gaminimo eiga: 

1. Gerai išplakite grietinėlę, iki standžios konsistencijos. Atidėkite ją į šalį. Atskirai išplakite rikotą, kondensuotą pieną, vanilės ekstraktą ir druską. Plakite, kol viskas susišmaišys. Palengva supilkite grietinėlę į šią masę, atsargiai viską išmaišykite.  

2. Gautą masę supilkite į indą ir dėkite į šaldymo kamerą 4-6 valandandoms, kol ledai užšals. 

3. Po 4-6 valandų Jūsų ledai paruošti, belieka papuošti mėgstamais pagardais! Tai gali būti pistacijos, uogos, karamelė ar šokoladas. P.S. Pagardus galite dėti tiesiai į ledų masę, prieš šaldant, taip gausite norimo skonio ledus. 

Boun appetito!

Kelionės, kurių verta laukti